søndag den 27. marts 2016

The Pinot Project 2014


Jeg fik forleden en udfordring. Den slags udfordring, som de fleste vininteresseret sikkert har fået af familie og venner. Udfordringen lød på, at jeg skulle finde en god “hverdagsvin” til omkring 100 kr. Vinen måtte hverken være for “tung” og garvesyren måtte ikke være for fremtræden. 

“Det skal være en let vin” - blev der sagt

Den nemme løsning havde været at vælge en vin, som jeg allerede havde smagt og kunne stå inde for. Men den løsning fandt jeg både kedelig og uambitiøs. Dertil havde jeg selv lyst til at smage noget nyt og viderudvikle mit “hverdagsvinsortiment”.

De opstillede kriterier, benspænd om man vil, gav visse begrænsninger, men samtidig åbnede de op for kreativitetsslusen, som efter en uges påskeferie havde brug for lidt kunstig åndedræt. “Let og ikke for tanninrig”dette mantra hjemsøgte mig i en times tid, før jeg fik en lille åbenbaring.

“Forhelved, Kenneth! - det er ikke raketvidenskab…. Californisk Pinot Noir!”

Med hovedesæde i New York lever Skurnik Wines  af at importere og distribuere fine vine til både amerikanerne og resten af verdenen. (Åhh det må være drømmen!). Skurnik Wine startede helt tilbage i 1987 med at smage og udvælge de vinen, som de sælger ud til alle afkroge indenfor vinverdenen. I dag repræsenterer Skurnik Wines mere end 500 vinoproducenter. Manden bag Skurnik Wines hedder Michael Skurnik.

The Pinot Project er et resultat af Michael Skurniks erfaringer og kendskab til de mange top Pinot Noir producenter i Californien, samt den pressede amerikanske økonomi. Den pressede amerikanske økonomi har medvirket til at de højt profilerede og ofte meget dyre amerikanske vine har været svære at sælge. Heriblandt de mange top Pinot Noir fra Californien. Det handlede Michael Skurnik på og han fik mulighed for at få en relativ høj druekvalitet til få penge - og dermed var The Pinot Projekt skabt. Det er kun Skurnik Wines, der ved hvilke producenter, der har leveret druerne. Jeg elsker en god historie og The Pinot Projects tilblivelse og historie var mere end nok til at jeg var solgt.

Årgang 2014 er håndlavet på druer fra Sonoma County, Monterey og Central Coast - Kort sagt “Pinot-Land”. Vinen er gæret i rustfrit stål hvorefter 20% ​​af vinen er lagt på franske egetræsfade i 5 måneder. Derefter ligger vinen i 6 måneder i flasken inden den til sidst frigives.

I næsen fangede jeg noter af urter, friske kirsebær, ribs og en lille smule stald!?! I smagen var der ligeledes kirsebær, samt jordbær og måske også ribs, der sammen med behagelig syre gav vinen en fin struktur. Det var en helt igennem behagelig oplevelse og i modsætning til mange Californiske Pinot Noir er Pinot Project mere til den kølige og syrelige side. Den kan jeg godt lide! I glasset fremstod vinen både rødlig og lilla, som gav vinen et let og spinkel udtryk.

Det er ikke stor Pinot Noir, men for 115 kr hos Smalle Vine får man en rigtig fin Pinot Noir, der sagtens kan drikkes som en god “hverdagsvin”.


Karakter: C

2 kommentarer:

 1. Let vin betyder da ihvertfald lav alkoholprocent, dvs. under 12.
  Her er et forslag, der opfylder dette kriterium:
  http://www.vinimperiet.dk/roedvine?catalogue_selected=652139_36520#652139

  SvarSlet
 2. Ikke nødvendigvis, vil jeg mene. Jeg har da smagt en del vine der fremstod lette, eller spinkle, som var på 13% eller over. Det handler vel i lige så høj grad om druevalg, region og terroir og produktionen på vingården.

  Men du skal være velkommen til at fremsende den anbefalede vin - så kan vi vurdere om den opfylder flere kriterier, end bare at være let :)

  Hilsen Jesper

  SvarSlet