fredag den 20. november 2015

Selvapiana Vigneto Bucerchiale Chianti Rufina Riserva 2011


Sidst jeg lavede en anmeldelse her på ”Vintanker” var det om en italiensk vin. Vi bliver i det italienske og denne gang er valget faldet på det italienske vinhus Selvapianas flagskib. Nemlig Bucerchiale Chianti Rufina Riserva. Vinen er fra 2011 og er lavet på 100 pct. Sangiovese fra marken ”Bucerchiale” og er dermed det man kalder en enkeltmarks Chianti Rufina. Marken består af vinstokke plantet i hhv. 1968 og 1992. ”Bucerchiale” bliver kun produceret i de bedste år. Hvis man har lyst til at vide mere nørdet viden om denne vin bør man tjekke vinhusets hjemmeside. Her kan man læse alt lige fra hvordan både forår, sommer, vinter var i denne årgangen og hvilken påvirkning disse forhold har haft på vinen – til jordtype, høsttidspunkt, you name it!

Tidligere årgange af denne vin har fået fine karakterer af vin-guruen, Robert Parker. Denne årgang er endnu ikke anmeldt. Det er en skam, hvis du spørger mig.

Hvad jeg har kunne læse mig frem til, så gæres vinen i 25 dage, sammen med drueskallerne. Dette gøres i høj grad for at give vinen mere tannin. Efter gæringen lagres vinen i hhv. store og små egetræsfade i 15 måneder inden den blandes i ståltanke. ”Bucerchiale” frigives først efter yderligere 10 måneders lagring og er ifølge producenten selv drikkeklar, når den kommer på markedet.

I næsen fangede jeg noter af kirsebær og fad (Det var lige som du skulle være). Smagen bød på noter af tobak og frugt, der sammen med halv kraftige tanniner gav en dejlig balanceret vin, som fremstår let og elegant i glasset. Jeg synes der er tale om et rigtig godt glas vin, som i høj grad kan drikkes nu.  ”Bucerchiale” kan købes hos Otto Suenson for 225,- Det er en fornuftig pris, hvis du spørger mig.

Hvis du er glad for frugtige og tanninholdige italienske vine, men ikke har lyst til at sprænge budgettet, så er "Bucerchiale" et rigtig, rigtig godt alternativ. 


Karakter: B-

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar