fredag den 16. oktober 2015

Roagna Langhe Rosso 2009

”Hvor skal man gå hen (læs. drue/vinland), hvis man skal have et godt glas vin?”

Det spørgsmål stiller de venner, der kender til min stigende interesse for vin og vinens verden, mig ofte. Jeg plejer at svare, ”Godt spørgsmål!” og noget i retningen af, at det er et spørgsmål, som de nok bedst selv kan finde svaret på. Med det mener jeg, at man skal ud og smage på en masse forskellige druer og vin fra forskellige lande først. Derefter falder brikkerne stille og roligt på plads.

Når jeg skal være særlig god ved mig selv, så tager jeg og åbner en flaske fra et af de klassiske vinlande eller den gamle vinverden om man vil. Nu er det efterårsferie og det er fredag - ergo er det tid til at være lidt god ved sig selv.

Jeg har længe haft en flaske Roagna Langhe Rosso liggende i min vinreol. Roagna Langhe Rosso er tidligere blevet anmeldt her på bloggen af The Grand Old Man bedre kendt som Jesper. Tilbage i juli sidste år anmeldte Jesper 2008 udgaven. Vinhuset er som skrevet Roagna, og det er et vinhus, som vi begge er begyndt at holde meget af. Ligesom husets Barolo’er og Barbaresco’er, så er denne Langhe på 100 pct. Nebbiolo. Ingen slinger i valsen der! Vinen kan købes for 200 kr. hos Atomwine og hvis du spørger mig, så er det et fund til de penge.

For mig byder næsen på let fad, pibetobak, støvede loft og noget jeg ikke lige kan sætte navn på. Pis! Det skal nok komme en dag. I glasset er vinen let rød – ja nærmest brunlig. For mig er det klassisk Nebbiolo farve. I smagen noterede jer krydderi, let frugt og syre. Syreren afrunder sammen med de velbalancerede tanniner vinen godt af. Nebbiolo skuffer aldrig!


Karakter: B

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar