mandag den 9. marts 2015

Bernard Magrez Paciencia Toro 2006 gensmagt


Jamen halløj Bernard Magrez og halløj Toro.

For mere end tre år siden smagte jeg denne vin for første gang. Jeg havde udnyttet et godt tilbud, og købte tre flasker, men jeg må ærligt sige jeg var skuffet. Der var intet interessant over den, og den var ganske enkelt bare kedelig - faktisk i en sådan grad, at jeg lidt havde afskrevet de to resterende vine jeg har på lager. Ydermere ved jeg ikke rigtig hvordan jeg har det med ham Bernard Magrez som står bag. Han er sgu lidt en vinfims i min verden, med sit billede på bagetiketten, reklamer i tv og noget der ligner 800 vingårde rundt omkring i verden - han fremstår mere som et produkt end en seriøs vinbonde.

Men gud hvor denne vin gjorde den opfattelse til skamme. Hvad der bare skulle have været et lidt ligegyldigt glas søndagsvin, blev hurtigt til en super lækker oplevelse.

Det er spansk vin, fra Toro, et område jeg tidligere ikke har været så heldig med (synes tit vinene derfra virker varme og for krydrede), og det er Tinto de Toro, hvilket betyder Tempranillo.

Vinen er i den grad faldet på plads, og er i fuld gang med at åbne sig. Den er stor og mørk i munden, med en let sødme på tungespidsen, inden dens store fylde vælter ind over tungen med mørke bær. Den er fuld af krydderi og mørk chokolade, og efterlader munden fuldstændig tørret ud af dejligt kraftige tanniner som dog er flot integreret.

Nyere årgange fås til omkring de 200, mens denne 2006 stadig står til 490 kroner. Det var en fuldstændig latterlig pris for de knap tre et halv år siden, hvor jeg smagte den sidst, men det er uden tvivl en pris der virker mere og mere realistisk, med den udvikling vinen har haft. Og der er masser af saft og kraft tilbage i både frugt og tannin, til at den kan fortsætte sin udvikling i mindst fem år endnu - sikkert mere.

Mums det var godt, og skønt at få sådan en oplevelse fra Toro. Vi lander på et B+.

Karakter: B+

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar