onsdag den 25. februar 2015

Weingut Harald Krebs Freinsheim Cabernet Mitos Pfalz 2012


Jeg drikker virkelig ikke særligt meget tysk vin - ja nærmest aldrig. Og gør jeg, så er det oftest de hvide. Måske det er en fejl, men sådan er det bare. Så da kæresten kom hjem med julegaven fra sit arbejde, og det viste sig at være en tysk rødvin, på noget så ukendt som Carbernet Mitos-druen, så var der sgu ikke de store forventninger i spil.

Det siges at Cabernet Mitos er en tysk laboratorie-drue, udviklet tilbage i 70'erne. Navnet fik den fra sit slægtskab med Cabernet Sauvignon-druen, et faktum som siden er blevet afkræftet, trods en hvis sammenlignelighed med netop Cabernet Sauvignon. Nok minder de om hinanden, men de er ikke beslægtet. Jeg havde aldrig hørt om den før, og det faktum gjorde også at forventningerne var skruet ned.

Plottwistet i dette indlæg er selvfølgelig, at vinen faktisk var ganske fortræffelig - en rigtig spændende oplevelse. For det første havde jeg nok forventet noget lidt tyndt pjask. Ved ikke helt hvorfor, for Cabernet Sauvignon plejer jo nok at kunne give fyldig vin, og det må man i den grad også sige at Mitos kan. Se bare dette nærmest sorte glas.


Flot farve og tæthed, og meget overraskende (i min bog) for en tysk rødvin.

Næsen ledte mig mest hen på duften i et brasseri, og i munden fremstod den fed og krydret, med en frisk syre og lidt røg. Det var spændende og sjovt, og faktisk en vin jeg godt kunne se mig selv servere til en vinsmagning. Den bliver helt sikkert ikke gættet, men helt sikkert nydt.

Som sagt var det en gave, men jeg har fundet vinen på nettet til 85 kroner. Det er en meget fin pris, og med alle overraskelserne in mende, så synes jeg den fortjener karakteren B. Jeg skal i hvert fald have et par flasker på lager.

Karakter: B

3 kommentarer:

 1. Hej Jesper
  Godt at se lidt aktivitet hos dig ;o) Lidt langt mellem snapsene.
  Spændende vin, og jeg har heller aldrig hørt om druen. Jeg har dog tidligere smagt en Spätburgunder fra netop Krebs, og den var sgu også i orden.
  Link til den: http://houlberg.it/?p=13292
  Bedste hilsner fra Ulrik

  SvarSlet
 2. Hej Ulrik

  Ja, aktiviteten er desværre dalet noget. Det er utroligt så megen af fritiden der ryger, når man både bliver far (igen) og flytter i hus ;) Men der skal nok komme snaps fra tid til anden :)

  Jeg synes virkelig det er sjovt, at der kan blive ved med at dukke druer op man aldrig har hørt om, og når det så bare smager godt... ja, så er det sgu virkelig sjovt at være vinnørd.
  Tak for link - det skal tjekkes ud.
  Hilsen Jesper

  SvarSlet
 3. Hej Jesper.
  Fedt at se din positive oplevelse med Tysk vin. Nu hvor du er varm og har haft denne dejlige oplevelse, så kan jeg kun anbefale dig at drikke meget mere tysk vin, der er virkelig noget lækkert at finde. Og, ikke mindst, finder du noget virkelig prisvenligt:-) Jeg gir gerne gode råd og fifs hvis jeg falder over noget spændende:-)
  Hyg dig!

  SvarSlet