torsdag den 29. januar 2015

Domaine Lucci Merlot 2013


Lige før jul var jeg et smut i Smalle Vine på Frederiksberg. Som så ofte før, skulle jeg hente noget bestemt, og endte med at gå derfra med favnen fuld af  mere eller mindre underlige flasker. Sådan er det sgu med den butik - til folk som ikke kender den, omtaler jeg den tit som en tegneseriebutik for voksne. Man bliver bare betaget af alle de sjove etiketter.

Så altså også denne gang, og en af flaskerne var denne pudsige fyr (eller tøs, er det vel nærmere i dette tilfælde). Det er australsk, lavet under navnet Domaine Lucci, selvom det vist hører under huset Lucy Margaux Vineyards, og så er det dælme naturvin. Yes, der blev sagt australsk naturvin.

Jeg skal være ærlig og sige, at hele det der naturvin-halløj, det er jeg sgu ikke meget for. Jeg har alt for tit oplevet, at naturvine i bedste fald smager som al anden vin, og i værste som noget underligt ubestemmeligt druesaft. Og så er der bare en underlig form for prætentiøs religiøsitet omkring det, som bare er for meget. Kongeeksemplet var en fransk vin jeg smagte, som ikke kun var naturvin - de skiltede også på etiketten med, at den blev fragtet ud i verden på sejlskib. Uuuh!

Anywho, naturvin, og så fra Australien. Den var ny i min verden. Men det fungerer sgu her.

Lige poppet op var det sgu en underlig, men også sjov oplevelse. Den var utroligt frisk og sprød - ja nærmest perlende som sparkling vin. Næsen gav mig associationer til californisk Pinot i den populære og venlige stil (de dyrere fra Fess Parker). I munden fremstod den let og lys, men også med en anelse tydelig alkohol. Som sagt var den sprødt perlende, med en tydelig prikkende frugtsyre og en svag tannin. Og så var der ellers bare fuld skrald på smag og fylde.
Gennem aftenen ændrede den karakter, og til det bedre. Den dæmpede sig lidt, det sparkling gik af den, og de forskellige indtryk samlede sig.

Jeg er ikke sikker på det er en vin jeg vender tilbage til - der var stilen bare ikke helt mig, men der skal ikke herske tvivl om, at det her er super godt håndværk, og oplevelsen var god. Vær bare opmærksom på, at da det er naturvin, er der ikke gjort en fis for at rense eller klare vinen. Så min sidste tår, blev med en ordentlig mundfuld bundfald i store tykke flager. Føj.

Prisen er et sted mellem 250 og 300 kroner, kan sgu ikke helt huske det (var jo et impulskøb), hvilket nok er ganske fair. Køb den hvis du skal have en lidt anderledes australsk oplevelse - 100% Merlot og naturvin. Karakteren lander på et B.

Karakter: B

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar