tirsdag den 2. september 2014

Vineland Estate Winery Cabernet Franc 2008


Vin fra Canada? Ja den er god nok.

Canadisk vin er nok mest kendt gennem icewine, som er en speciel type vin, hvor druerne plukkes om vinteren mens de hænger frosne på stokkene. Her har vi dog at gøre med en helt almindelig rødvin, lavet på 100% Cabernet Franc.

Vineland Estate Winery ligger lige ved Lake Ontario, på sydsiden, hvor Toronto ligger stik nord på den anden side af søen. Øst for vinhuset ligger Niagara Falls, ca. 15 kilometer væk.

Personligt var jeg voldsomt spændt på hvordan canadisk vin ville performe, og om det overhovedet var drikkeligt. Det var det i høj grad.

Til start noterede jeg smagen som peber med brus, med en frisk syre. Det lyder skørt, men der var en nærmest prikkende fornemmelse på tungen, som var der kulsyre i vinen. Det dæmpede sig dog, og var faktisk en note som gik igen ved flere af Cabernet Franc-vinene. Interessant.
Der var fine tanniner, og vinen fremstod suuuper frisk, nærmest sprød. Der var en nærmest Pinot-lethed og en elegance som jeg ikke havde ventet. Der var frugtsødme, og samlet set var det bare rigtig god vin. Næsen bød på noget grønt samt jordbund.

Det her var en virkelig god start, og gutterne flippede fuldstændig vildt over denne vin. Og den var god. Virkelig god. Ikke mindst når man tænker på at den er købt med hjem fra Tyskland, for ca. 100 kroner.
Det må blive et klart A.

Karakter: A

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar