tirsdag den 9. september 2014

Raats Family Wines Cabernet Franc 2009


Tredje vin i vores smagning af Cabernet Franc-vine bragte os til Sydafrika. Huset Raats er et familieforetagende som blev startet tilbage i år 2000, og der laves to forskellige vine - en hvid på Chenin Blanc og så denne røde på Cabernet Franc.

At Raats kastede sig over Cabernet Franc, forklarer de med, at det er en drue der ikke lægger op til at blive blockbuster-vine, vine som Parker vil falde i svime over. Det er nemlig ikke det de vil. "Freshnes is the key" siger de, samtidig med de forsøger at få vinene til at afspejle terroir.

Efter de to foregående vine, var det spændende om Cabernet Franc-druen igen ville overraske positivt, nu den kom fra Sydafrika. Det gjorde den ikke.

Tre ord kan sammenfatte oplevelsen: Tobak, tobak og pibetobak.
Næsen var som at stikke snotten i min fars pibetobakspose tilbage i firserne, den her søde krydrede tobaksduft. Samme oplevelse gik igen i smagen, hvor jeg noterede "Smager SINDSYGT meget af tobak", og "Aaaaalt for kraftig tobak". Det var som at ånde og drikke gennem en pibe, mens Schrøder også bød ind med at der var blandet grønt kvas i.

Samlet set en dybt uharmonisk og utiltalende vin, og til en pris på lige under 300 kroner, nærmer vi os den mest skuffende vin jeg nogensinde har smagt. Føj for en oplevelse.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar