tirsdag den 23. september 2014

La Rioja Alta Gran Reserva 890 1998


Syvende vin til sensommersmagningen var spansk, nærmere bestemt fra Rioja. Det er husets topvin, og laves på druer fra gårdens absolut bedste parceller, og kun i topårgange - efter sigende noget som gør den til lidt af en sjældenhed. Klassisk for så megen spansk vin, er den lavet på Tempranillo, dog "kun" 95%, da der også er 3% Graciano og 2% Mazuelo iblandet.

På trods af at denne del af smagningen jo havde fokus på vine med alder, 16 år, så var den her lidt the odd one out. For trods de 16 års alder, så skal den egentlig ses som en ung vin, og det var også derfor jeg havde taget den med. Det er nemlig en vin som har ligget 7 år på fad, og derefter 7 år på flaske, før den er blevet frigivet - og det er for at få en tur i kælderen. Den bør formodentlig først drikkes om 8-10 år. Vi gav den dog et skud, ikke mindst fordi Decanter har givet den 98 point.

Det var rigtig spændende vin, som i den grad fik gutterne til at tale. Duften var kølig, og en anelse flæsket. Jeg noterede mig køleskab, og Palle fulgte op med ymer. Der var godt med tanninbid, og en lidt buttery fylde i munden. Frank var vild med duften, men ikke smagen, men resten af os var nu glade for begge dele - der var klart spændende elementer tilstede.

De mange holdninger som fløj til højre og venstre, skyldes nok at det netop var en vin som blev drukket ung. Men der var ingen tvivl om at det var en vin vi fandt spændende, og som det ville være utroligt sjovt at drikke igen om en 10 års tid.
Til 549 kroner er det dyr vin, men interessant vin med stort potentiale koster desværre den slags penge. Jeg tror vi lander på et B.

Karakter: B

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar