onsdag den 24. september 2014

Chateau Quinault L´Enclos St. Emilion 1998


Vi sluttede den store smagning af med en tur tilbage til moderlandet - Frankrig. Og ikke bare Frankrig, men Saint-Emilion i Bordeaux. Det er et klassisk blend på Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Merlot.

Chateau Quinault blev i 2008 solgt til ejeren af Cheval Blanc. Årsagen skulle være finansielle problemer, efter frost i 2002, varmebølge i 2003 og hagl i 2004, som gik hårdt ud over produktion og indtjening. Vi drikker dog en årgang fra den originale ejer, en vin som Robert Parker mener bør være moden og drikkeklar nu, hvilket han har kastet 94 point efter.

Duften var igen kølig, og afslørede tydeligt en vin med alder - som at dufte til et koldt køleskab. Det var utrolig lækker vin der virkede smooth, trods de vildeste tanniner på gummerne samt en fin syre. Der var noter af jordbund og masser af fylde.

Det var helt vildt hvor godt den her vin smagte. Understreger igen hvad franskmændende kan, når først der står kvalitet bag flasken. Det er vin til knap 600 kroner, men det var i den grad pengene værd. For pokker det var godt. Et klart A.

Karakter: A

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar