lørdag den 6. september 2014

Catherine et Pierre Breton Les Perrières 2009


Anden vin til sensommersmagningen var igen på Cabernet Franc - denne gang fra Frankrig, mere præcist Loire.

Loire-dalen i Frankrig er det sted hvor de bedste forsøg på 100% Cab Franc gøres, og det er også her druen i sin tid for første gang blev populær, tilbage i det 15. århundrede. Det er først hundrede år senere, at den begyndte at blive plantet i regioner som St. Emilion og Pommerol.
Cabernet Francs måske største "bedrift", er at den har "skabt" Cabernet Sauvignon-druen, efter at den blev krydset med Sauvignon Blanc-druen.

Vinen her, er som sagt fra Loire-dalen i Frankrig, og vinhuset går meget op i at vinene skal afspejle terroir og årgang. Man kan læse om vinen, at den nok vil være høj på syre og tannin, at den vil fremstå ung og svær at gå til, og at det er gemmevin der nok først viser det optimale, om en 10 års tid. Jeg var spændt på hvordan den ville være.

Den var heldigvis også god. Jeg fik ikke så mange noter ned på den, men som forrige Cab Franc fra Canada, fremstod denne også perlende, som brus på tungespidsen. Næsen bød på noter af stal, og generelt var det en ganske fed vin. Slægtskabet til forrig vin, gennem Cabernet Franc-druen var tydelig, og det var ganske korrekt at syre og tannin var høj. Men det var også godt.

En karakter tør jeg ikke kaste mig ud i, mine noter er simpelthen for uklare, men til 255 kroner kan den ikke helt konkurrere med forrige vin. Uden en sammenligning, er det klart en fair pris for at prøve en så speciel og interessant vin. Skal prøves.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar