tirsdag den 26. august 2014

Mitolo G.A.M. 2009


Vejret er blevet mere ustadigt, pegende mod det koldere, hvilket i den grad gav mig lyst til lidt tungere vin.
Valget blev denne 100% Shiraz-vin fra australske Mitolo.

Mitolo-navnet dækker over ejeren Frank Mitolo, barn af en udvandrer fra Italien. Efter i flere år at have arbejdet i farens kartoffelfirma (kartoffelgård?) valgte han at kaste sig over vinproduktion. I 1999 slog han sig sammen med den nu verdenskendte Ben Glaetzer (han laver god vin), og i 2000 udkom første vin - Mitolo G.A.M.

De tre bogstaver dækker over Frank Mitolos tre børn, Gemma, Alex or Marco, og vinen er en virkelig kraftig Shiraz fra marker i McLaren Vale. Det er samme område som Mollydooker, selvom vinen er ganske anderledes. Frank Mitolo siger selv, at han laver vine som skal gå godt med hans fars hjemlands retter - det vil sige det italienske køkken. Det er lykkedes.

I glasset er den dejligt mørk og dyb i farven, med en fed og frugttung næse. Der er næsten en prikkende syre i munden, en skøn velintegreret tannin, stor og mørk frugt og en skøn sødme. Det er en mørk bulderbasse det her, men det er samtidig en virkelig velafbalanceret vin, med en fantastisk harmoni - faktisk alt det jeg i sin tid faldt for ved Mollydooker, men som jeg ikke har set i deres vine de sidste par år.

Nu hvor vejret er ved at blive lidt mere kedeligt, er det vine som denne der virkelig kan varme én godt og grundigt igennem. Kan se den kan købes herhjemme til omkring 250 kroner - det er den i høj grad værd. Jeg har dog købt min i Dansk Vinlager i Flensborg. Der var den sgu nok lidt billigere, og jeg skal helt sikkert have flere flasker med derfra, næste gang vejen går forbi.

Karakter: B

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar