søndag den 29. juni 2014

Gamba Amarone della Valpolicella Classico Campedel 2010


Nogle gange er jeg virkelig en spade!

Som f.eks. forleden aften, da jeg drak den her Amarone. Jeg havde glemt hvad den kostede, og afskrev den som en lidt billigere version af slagsen - sådan en man i grunden ikke rigtig gider drikke (for sådan er det bare, med for billig Amarone). Det hænder at jeg glemmer hvad jeg har givet for en vin, især når jeg egentlig har shoppet efter noget helt specifikt, og så ender med at smide et par impuls-vine med i kurven. Jeg husker de vine jeg gik efter, men glemmer ofte dem der røg med i kurven.

Sådan en var den her. Derfor blev den åbnet, da jeg forleden skulle lave kraftig simreret, og havde brug for 3 store glas vin i maden - det blev så vin til 275 kroner flasken (hvilket jeg gav - så vidt jeg kan se, koster den nu 500 kroner).

Nå, men simreretten endte med at smage himmelsk, så jeg er all for at man bruger kvalitetsvin i madlavningen. Men hvordan præsterede resten af flasken ellers?

Godt. Rigtig godt.
Det er klassisk Amarone i den danskervenlige version, det vil sige med en god sødme, fra de tørrede druer. Godt med saft og kraft, massiv fylde, krydret, peber og grus i munden. Derudover mørk frugt og fad. Rigtig fin syre og tannin til at skabe balance, men uden at syren bliver det styrende (hvilket jeg synes den godt kan ende med, i den anden retning Amarone-vine kan tage)

Alt i alt var det her virkelig fin vin. Jeg er lidt nået til et punkt, hvor jeg ikke længere er så vild med Amarone, men den her gav mig sgu god nydelse. Den kraftige sødme blev rigtig flot holdt i skak af syren og tanninerne, og det var tydeligt, hvad det er flere penge kastet efter en Amarone gør - det skaber balance i alle udtrykkene, som samtidig står klokkeklart frem, hver især.

Jeg lander på et B, for det er god men stadig forholdsvis dyr vin. Købt hos Vinladen.

Karakter: B

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar