onsdag den 18. juni 2014

Bodega Don Juan del Águila Gaznata Joven 2012


Jeg har længe haft et godt øje til spansk vin, og især Ribera del Duero har fundet en plads i mit hjerte. Rioja kan også overbevise mig, fra tid til anden, og så småt er en region som Priorat også ved at vække min interesse. Toro har jeg prøvet flere gange, men føler mig stadig ikke overbevist om, at det er der jeg skal finde mine spanske yndlingsvine. Spanien byder på flere vinregioner, desværre har jeg bare ikke drukket vin fra andre.

Det vil sige indtil nu, for nu kan jeg tilføje regionen Castilla y León - Spaniens største region.
Vinen har jeg modtaget som en gave fra Peder, som ejer Vinladen i Struer. Han er vild med især spansk vin, og tænkte at jeg skulle prøve den her - tak for det.

Vinen er lavet på 100% Garnacha (det er Grenache for alle os andre), og så er den sørme listet som naturvin - et udtryk som gerne dækker over et minimum af kunstig indblanden i vinmarken, og et udtryk jeg desværre for ofte forbinder med kedelig vin.

Heldigvis var det her ikke kedelig vin - den bød på en gruset fylde og en smag af salmiak blandet med jordbærgrød, og en fornemmelse af brændt varm frugt. En smule tannin balancerede det samlede udtryk en smule, men alligevel fremstod vinen en anelse uharmonisk. Over tid dæmpede den brændte fornemmelse, hvilket var godt - giv den derfor en god time på karaffel.

En af de erfaringer jeg har gjort mig med spansk vin, er at regionen har stor betydning for den enkelte vin. Derfor er jeg ikke vild med udtryk som "jeg elsker spansk vin" - det er der simpelthen ikke noget der hedder. Derfor er min samlede konklusion, at denne vin har nogle interessante noter, og den er meget smagfuld, men der var et eller andet ved den smag, jeg ikke var helt tosset med. Måske er det regionen, måske er det fordi det er naturvin, eller også er det noget helt andet.

Kigger vi så på prisen, 69 kroner, så er det fuldt ud godkendt. Det er som sagt en meget smagfuld vin, og det er meget vin for pengene - så må det være op til den enkelte, om de forskellige smagenoter falder i ens smag. Jeg takker for vinen, og kvitterer med karakteren C.

Karakter: C

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar