tirsdag den 27. maj 2014

Oz Clarke 'Let me tell you about wine'


Den britiske vinjournalist Oz Clarke er i min bog en utroligt god formidler, når det drejer sig om vin - ikke mindst når der skal gøres på en super informativ men samtidig uhøjtidelig måde. Det viste han ikke mindst i de to sæsoner af tv-serien Oz and James's Big Wine Adventure, hvor han rejste rundt i henholdsvis Frankrig og Californien sammen med motorjournalisten James May fra Top Gear. Hans evne til at formidle det mest nørdede og tekniske ved vinfremstilling og -nydelse på en forståelig og interessant måde fornægter sig på ingen måde. Derfor skulle der ikke mange overvejelser til, da jeg faldt over ovenstående bog på Amazon.

I bogen 'Let me tell you about wine' kommer Oz omkring alt fra druetyper og hvordan de smager, vinglas, hvordan man smager på vin, hvordan vin laves, de største vinregioner og deres særkende, samt meget mere - og det på knap 200 sider. Det kan lyde af meget lidt plads til så megen viden, men pointen er ikke at gå i psykopatisk dybde med alle emnerne, men nærmere at berøre det som er relevant, og besvare det som hvis du havde spurgt ham på vej i bussen - et kort og præcist svar du ville føle du kunne bruge til noget. Personligt nød jeg hver en side, og var færdig efter fire afteners læsning.

På trods af at jeg jo i grunden nørder en del med vin, så lærte jeg sgu en masse af den her bog. For sandheden er, at der da står et par af de store vinbibler på bogreolen herhjemme, men jeg har næsten ikke kigget i dem, andet end for lige at slå en eller anden detalje op. De er simpelthen alt for detaljerede, og samtidig skrevet i et grotesk kedeligt sprog. Så de er altså aldrig blevet ordentligt læst.

Har man bare en begyndende interesse for vin, og en lyst til at forstå hvad det er man kan lide, så er det her en super god bog at starte med. Selv med er spadestik dybere, er der god viden at hente her.

Bogen er som sagt købt hos Amazon i England til en pris på ca. 110 kroner - det er sgu lidt af et fund.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar