fredag den 9. maj 2014

Atomwine Vinedage i København


I lørdags drog min vinven Palle og jeg ind til resteaurant Le Sommelier i Bredgade i København, for at deltage i vinhandlen Atomwines 10 års fødselsdagssmagning. Det var en smagning vi havde set frem til, og med rette, for sikke et super arrangement.

For 200 kroner fik vi tre timer hvor vi i ro og mag kunne gå fra bord til bord og smage vine. Der var 25 borde, og hvert bord repræsenterede en vinproducent - de repræsenterede lande var Italien, Portugal, Østrig, Tyskland, Frankrig og Spanien.

Herfra skal der lyde utrolig stor ros til Atomwine, for at have sikret sig en repræsentant fra hvert vinhus til at skænke op. Det sikrede at det var super-dedikerede opskænkere, og at der virkelig var mulighed for at få en god snak om de enkelte vine, druesammensætning og marker. Det var samlet set en dag hvor vi smagte rigtig god vin, og hvor vi lærde en hel del.

Vi nåede igennem 43 forskellige vine, og helt tilfældigt var den første vin vi smagte, også dagens bedste - i vores optik. Det var hos utroligt flotte mand på billedet ovenfor, en super flink fyr fra Le Macchiole i Toscana. Han bød på fem forskellige vine, hvoraf vi smagte fire af dem - flere af dem flere gange. Jeg har tidligere smagt deres Scrio Syrah, en vin som er kåret til Italiens bedste vin på Syrah, og det var den som bragte os til bordet. Igen imponerede den ikke, men det gjorde deres Paleo Rosso til gengæld - en vin på 100% Cabernet Franc. Det var et super dejligt glas, med skøn frugt, perfekt syre og et dejligt tydeligt tanninbid. Mums. Desværre er det vin til 449 kroner, men det var sgu et lækkert glas.
Samme sted fik vi også smagt en 100% Merlot, en drue vi ellers ikke er meget for i ren form, men den her overbeviste os om dens kvaliteter. Desværre til 999 kroner flasken. Men god vin, det laver de sgu hos Le Macchiole.

Ellers skal nævnes det super søde par fra Le Cinciole i Toscana, som lærte os om forholdet mellem sol, druers modenhed og mængden af alkohol i den færdige vin. Nå ja, og så havde de en rigtig fin Petresco til 249.

Hos østrigske Muhr-van der Niepoort smagte vi skøre vine på Blaufrankisch og Syrah (en af hver). Og så havde hun en flaske i skjul, som var et lille eksperiment. Det var vin lavet efter oldgamle (originale) metoder, hvor druerne ligger hele i længere tid i store jordkar, før de mases og hældes på flaske. Det var et lille privat forsøg, og vi følte os priviligerede, at vi fik lov at smage, men en god oplevelse var det ikke. Det var underligt og meget drueagtigt.

Dagen var som sagt fantastisk, vi fik smagt rigtig god vin, og vi fik en masse gode snakke, med de folk som står bag de vine vi godt kan lide at drikke. Det var en oplevelse, og der er ingen tvivl om at vi vender tilbage, hvis Atomwine igen skulle finde på at lægge vejen forbi det københavnske.

2 kommentarer:

  1. Fuldstændig enig. Meget meget professionelt arrangement. Eneste lille anke var, at de måske goddt kunne have sat et skilt op hvor de stod "Hvidvins-afdelingen den vej -->". Vi opdagede det tilfældigt da vi skulle lede efter toilettet. Er 100% sikker på at der er folk, der har været der i de 3 i timer uden at besøge den afdeling, fordi man simpelthen ikke kunnne vide det. Og det var en skam - hvonår har man ellers chancen for at smage 30 forskellige Rislinger op mod hinanden.

    SvarSlet
  2. Helt rigtigt, Palle. Det var sgu tæt på at vi ikke fik de hvide med. Med så mange smageborde bliver man nødt til at vælge ud, og det var også grunden til, at vi kunne springe rundt mellem dem, uden at opdage at der var borde vi ikke kunne finde.
    Men små blærer sikrede os vi fandt dem, og gud ske tak og lov for det ;)

    SvarSlet