onsdag den 19. marts 2014

Lyrarakis Kotsifali 2011


Den anden græske vin fra greco.dk som Palle og jeg skulle smage, var denne Kotsifali fra huset Lyrarakis, som ligger på Kreta. Navnet Kotsifali er også navnet på den drue vinen er lavet på (100%), og er en drue som nærmest kan kaldes Kretas hoveddrue.

Desværre må jeg også konkludere, at det på ingen måder er en drue jeg er blevet gjort til fan af, i hvert fald ikke gennem denne vin.

I glasset var vinen let og lys i farven, hvilket er ganske fint, men næsen - den brød vi os ikke om. Den var underligt sur.
Dette gik desværre igen i smagen, der var kedelig, og det sure stod igen frem. Der var en anelse krydderi, men nærmest ingen fylde, og det var det. Eftersmag var der nærmest intet af.

Samlet set var det en skuffende oplevelse, og et dårligt første møde med Kotsifali-druen. Vinen koster 69 kroner hos greco.dk, men slår du vejen forbi hjemmesiden, vil jeg langt hellere anbefale at du sparer 20 kroner, og vælger Sigalas'en, som vi jo også smagte. Til prisen var den lidt af et fund.

Denne Lyrarakis må nøjes med et skuffende E i karakter - den kunne vi bare ikke lide. Men Spyridon fra greco.dk skal have en stor tak for de to vine, og kan så trods alt varme sig ved, at Sigalas'en fik en langt flottere karakter.

Karakter: E

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar