mandag den 17. februar 2014

Tscharke Barossa Grounds Collection Marananga Grenache 2010


Tidligere har den australske vinmager Damien Tscharke lavet vine under navnet Glaymond, hvor jeg for et par år siden smagte den, til prisen, yderst fantastiske ASIF. Nu er navnet skiftet ude med hans eget efternavn, Tscharke, og kvaliteten skulle eftersigende være skruet i vejret. De druer som før gik til ASIF'en, går nu til husets basisvine, mens de bedste marker, går til den nye serie af vine, under navnet Barossa Grounds Collection.

En af disse vine, er denne Marananga fra Gnadenfrei-markerne i den nordvestlige del af Barossa (Marananga er navnet på det township hvor markerne befinder sig) - vi har med en 100% Grenache at gøre.

Næsen bød på tydelig oliven, mørk frugt, solbær.
I munden var den tæt og fyldig, med en varm mørk frugt. Der var lækker fylde og gode tanniner. Samlet set en virkelig dejlig pleaser, og et godt glas - klassisk Tscharke.

Vinen koster 149 kroner hos Atomwine, men ved 12 styks kommer den ned på 125. Det er sgu et godt køb. Karakteren må lande på et C+. På en anden aften, hvor jeg er mindre snottet, kan den måske krybe højere op.

Karakter: C+

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar