lørdag den 1. februar 2014

Sådan gør du din karaffel ren

Tillykke med din nye fine karaffel - den er godt nok flot. Den skal du nok blive glad for. Men for helvede den er en bitch at gøre ren. Og sådan er det desværre med rigtig mange karafler. De er smarte og i den grad praktiske når vinen skal have en chance for at åbne op, men størstedelen er tæt på umulige at få gjort ordentligt rent.

At hælde vand i dem og sjaske det lidt rundt, det går nemt, men at tørre dem, eller få genstridige pletter af, det er straks sværere. Årsagen er ganske ofte meget smalle åbninger kombineret med underligt formede karafler. En børste ned i er helt umuligt, og en eftertørring med et hviskestykke, det er helt udelukket.

Men så er det jo godt at man har gode venner, og disse venner har gode mødre, for min gode vinven Palle har nu lært løsningen. Over til Palle:

Min karaffel er stor og mægtig, bliver brugt tit og kan ikke være i opvaskemaskinen. Den er formet således at man heller ikke rigtig kan få en børste derned. Nu den grim og beskidt. Prøvede at kaste et opvasketabs derned sammen med kogende vand og dette blev resultatet.


Ikke lige til en michellin-restaurent. Men så sagde min gamle kloge mor: "prøv 2 teske bagepulver og kogende vand - det jo sådan man gør termokander rene". 
Dette har jeg nu gjort - dog ikke med kogende vand - men 80 grader sådan ca. Her er resultatet.


Sådan! Satme effektivt, Palle og Palles mor. Og tippet hermed givet videre.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar