tirsdag den 19. november 2013

Roagna Barbaresco Montefico 2004


EFTERÅRSVINSMAGNING 2013.
Den gode vinoplevelse fortsætter efter den fortræffelige Brunello, med denne Barbaresco, og igen viser Italien at de er fucking fantastiske til at lave vin.

Vinen er fra det lille hus Roagna, og vi har med en dybt terroir-drevet vin at gøre. Marken ligger højt på en sydøstvendt skråning, lidt øst for Barbaresco by. Montefico, er navnet på den lille mark (og vinen), som kun måler sølle 0,24 hektar - det er nærmest ingenting - og den er selvfølgelig beplantet med Nebbiolo. Den lille mark leverer kun 1200 flasker, men som efter sigende skulle være intet mindre end brilliant Barbaresco. Wine Advocate har da også givet den 95 point, og kåret den i top-3 for årgangen i Barbaresco. Derudover er 2004 et uovertruffent godt år i regionen.

Macerationen (den tid som væsken ligger og hygger sig med druerne) er heftige 90 dage, mod normale par og 20 dage for "almindelige" vine, og herefter lægges vinen på fad mellem 4 og 6 år.

I glasset fremstår vinen en anelse brunlig, og næsen er yderst kraftig hestestald. Min vinven Palle og jeg udbrød det uafhængigt af hinanden. Der er virkelig proppet hest i den vin, og det dufter fantastisk.
I munden er der den mest fantastiske fylde, godt med egetræ, og nærmest ingen frugt. Det er intenst, det er stramt og stringent, og det er ufattelig godt. Tanninerne er helt oppe og ringe, og tørrer fuldstændig tænderne ud.

Det er vild vin det her, men det er konge. Det er vine som denne, der fuldstændig understreger, hvorfor jeg bruger så megen tid og energi på de røde dråber, og det er vine som denne, der retfærdiggør at vin nogle gange koster mange penge. Prisen er 599 kroner hos Atomwine, men selvom det klart er mange penge, og også aftenens dyreste, så er der ingen tvivl om at den skal smages igen. Den var ufattelig god, og for mig var det aftenens bedste.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar