søndag den 10. november 2013

Domaine De Nalys Les Dix Salmées Châteauneuf du Pape Blanc 2010


EFTERÅRSVINSMAGNING 2013.
Fjerde vin, og vinen der blev skænket i glassene mens maden kom på bordet, var denne lidt overraskende vin - i hvert fald for os. For selvom vi i vennegruppen er blevet bedre til at drikke hvidvin, var der ingen af os der havde prøvet hvid Chateauneuf. Derfor ville det selvfølgelig være sjovt at præsentere gutterne for en sådan.

Hvid Chateauneuf er forholdsvis sjælden, og produceres kun i ca. 5% af regionen. Denne var fra huset Nalys, som går for at være en af områdets ældste producenter. Optegnelser som er blevet støvet frem i deres kældre, kan datere huset helt tilbage til 1500-tallet.

I både næse og smag var der tydelige noter af ananas og vandmelon, men desværre også en noget spritet eftersmag, og i grunden fremstod den bare let og pjasket - på ingen måder sprød, eller frisk sød. Tror endda at Jonas proklamerede at den smagte af fortyndet hedvin, og der var et eller andet rigtigt i den kommentar. Smagen døde lynhurtigt i munden, og slutkommentaren blev, at det var forståeligt at kun 5% af regionen producerede hvid - vi var i hvert fald langt fra imponeret og overbevist.

Vinen er købt hos Skovgaard vine, og koster et sted mellem 239 og 298 kroner, alt efter hvor mange man køber. For mit vedkommende, bliver det ved den ene, men det var sjovt at få smagt en hvid Chateauneuf du Pape.

Og med denne vin var det så slut med de lettere og de eksperimenterende vine - nu skulle der kraft på drengen.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar