lørdag den 12. oktober 2013

Red Heads Studio Cats, Bats & Dawn Durif 2009


Da vi i sidste uge var hjemme hos vores gode venner Thomas og Charlotte, nøjedes vi ikke kun med at drikke italiensk Pinot - vi havde også en tung australier med til den skønne mad.

Vinen hed Cats, Bats & Dawn, og kom fra vinhuset Red Heads Studio, samme hus som også står bag den hamrende populære Barrel Monkeys. Det som er ganske specielt ved Red Heads Studio er, at det ikke er et vinhus i klassisk forstand. Der er ikke en fast vinmager tilknyttet, men snare en hel række med løs tilknytning. De er alle tilknyttet andre vinhuse rundt omkring i verden, men flyver så ind til Red Heads for at lege og eksperimentere. Det er her dogmer og regler brydes, og hvor spændende eksperimenter prøves af.
Det kaster gerne store, drikkevenlige vine af sig, som nærmest alle sammen hedder noget tosset, med en tilhørende tosset etiket klistret på flasken.

Cats, Bats and Dawn er en enkeltmarks Durif, og vinen vi smagte, er årgang 2009.

Vi har med en klassisk stor frugtdreven australier at gøre, og til start er der kraftig rosin i næsen, ikke helt ulige vores første oplevelse med Barrel Monkeys i sin tid. Denne duftnote bliver dog mindre fremtrædende efterhånden som vinen får lidt ilt.
Der er rimelige tanniner, en mild syre og et bid af peber i smagen, og så en fin god frugt som omkranser det hele. Thomas synes at rosinen træder frem igen i eftersmagen, og det er ikke helt forkert.

Det smager sgu godt det her, og til en pris på 125 kroner hos Skovgaard vine, er det et virkelig godt køb - hvis man er til stor frugtdreven australsk vin, vel at mærke. Og så skal det noteres, at Skovgaards lidt aparte prispolitik gør, at med mindre man køber én enkelt flaske, eller over 12, koster vinen 188 kroner. Det er klart for meget.

Til prisen på de 125 kroner, lander vi på et B.

Karakter: B

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar