søndag den 13. oktober 2013

Both Barrels Shiraz Durif 2010


Englands største vinfirma hedder efter sigende Laithwaite, og de er så store at de får vinproducenter rundt omkring i verden til at blende vine, kun til dem, og til det engelske marked. En af disse vine er denne aftens vin, en vin der netop ikke har nogen synlig producent på etiketten.

Lidt søgen på internettet afslører dog, at denne vin, Both Barrels Shiraz Durif, er lavet af Steve Grimley fra Red Heads Studio. Han er taget til Coonowarra-regionen og har købt Shiraz med hjem, og til Rutherglen for at hente Durif. Det har han så blended til denne vin.

Coonowarra er et cool-climate-område, hvilket generelt betyder mere stilren og urtet Shiraz, og det fornægter sig ikke her.

I næsen oplever jeg julekrydderi samt noget grønt (nok det urtede), og den grønne fornemmelse fortsætter over i smagen. Dette følges op af en frugtsødme og peber, og så hvad jeg egentlig bedst kan beskrive som chorizo. En anelse sært.
Der er rimelige tanniner, som samlet set binder en noget ustruktureret vin en smule samen. Vinen fremstår barsk og skarp, som nok skal ses som frisk og stilren, jeg er bare ikke helt overbevist.

Vinen er købt til 80 kroner hos Skovgaard vine, hvilket er en tand over godkendt, og denne pris er ifølge Skovgaards aparte prispolitik, kun opnåelig ved køb af én eller over 12 styks. Ellers koster den 110 kroner, og det er for meget. Jeg må lande på et C-.

Karakter: C-

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar