lørdag den 21. september 2013

Philipson Wine 26 års prestigevinsmagning på Børsen

For en uge siden mødte jeg sammen med min gode vin-ven Palle, op til to timers Philipson Wines fødselsdagssmagning på Børsen - et event der i invitationen havde lokket med rigtig gode vine.
De to timer var delt op i to heat, hvilket betød at hvert bord skænkede en enkelt vin op den første time, for så at skænke en anden vin op den anden time - godt tænkt, da det fjerner en del af presset for at få smagt alt det man nu gerne vil smage.

Som hovedregel gik vi udenom det alt for billige, ikke mindst når det drejede sig om australsk Shiraz. Ikke at der nødvendigvis er noget galt med disse vine; vi har bare drukket så meget af det, og der var så meget vi gerne ville runde.

Da dagen skulle handle om hygge og smagning af god vin, tog jeg ingen noter, så jeg vil ikke komme ind på lange udredninger om de enkelte vine. Dog vil jeg fremhæve den italienske Solengo som et umådeligt godt glas vin, ligesom det da også var sjovt at smage dyr Bollinger Champagne (trods en voldsom smag af mandler) og Burmester Port fra 1937 (var som at drikke flydende farin). Andet heat bød på ganske dyre vine, ikke mindst Chateau Montrose og Guigal (sidstnævnte til en fødselsdagspris på 3800, ved køb af seks flasker) - dog var ingen af dem, på dette tidspunkt i deres liv, den høje pris værd.

Arrangementet var godt arrangeret (?), med masser af tilgængelig vand, kiks og spytspande, og niveauet var generelt højt. Samtidig blev en stor del af vinene skænket af repræsentanter fra de enkelte huse, og ganske mange af dem var veloplagte og klar til en snak (enkelte skænkede dog op mens de snakkede i telefon). Fremhæves skal dog den nydelige unge mand fra italienske Speri, som bød på to forskellige Amaroner. Han var utroligt interesseret i at fortælle og besvare alle de spørgsmål vi havde, og vi fik os en god snak om de to retninger Amaroner bevæger sig i - de "klassisk" søde bomber som i mange år har været en danskerfavorit, og de meget mere stringente, stramme og dybe. Speri producerer sidstnævnte, og det var god vin.

Det var to rigtigt gode timer vi tilbragte i selskab med Philipsons vine, og selvom mange af dem (især de dyre) var i deres ungdom, er der ingen tvivl om at vi kommer tilbage igen, til Philipsons 27 års fødselsdag.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar