søndag den 5. maj 2013

På vinbar i forårssolen

Bar'Vin i Skindergade i København. Billedet venligst tyvstjålet fra Bar'vins hjemmeside.
I går var det lørdag, det var pisse godt vejr, og Palle, Frank og jeg havde sat hinanden stævne i KBH City. Palle har været i Amerika, og hvordan får man vendt og drejet sådan en tur med vennerne, bedre end over et par gode glas vin.

Derfor startede vi ud ved halv elleve-tiden, og over de næste seks timer frekventerede vi tre af citys vinbarer.

Vi startede hos Bar'Vin i Skindergade, placeret lige ved siden af Cafeteatret, i lokalerne hvor spisestedet Spisebilleten hørte til, for ikke så længe siden. Stedet er nu en vinbar, hvor vinen er i højsædet, men hvor der også serveres lidt spiseligt, ikke mindst gennem små tapasanretninger af forskelligt charcuteri.

Ejeren Nils tog sig pænt af os de timer vi sad der, og hans viden og ærlige interesse var tydelig. Vi åbnede med et glas Julian Haart Riesling fra Mosel, i en årgang 2011. Det var et rart glas, der passede til vejret, og bød på en vis sprød friskhed, men med en anelse restsukker der gav en tilpas sødme. Ganske fin start.

Herefter gik vi til de røde, og valget faldt her på en Mendel Malbec fra Mendoza, årgang 2010. Af et par omgange har vi fået smagt os lidt ind på Malbec-druen, men den mangler stadig at overbevise os om sit værd - der er simpelthen for langt imellem de gode oplevelser. Derfor kastede vi os ud i endnu et forsøg, i håbet om at der her var en god en på hylderne. Det var der desværre ikke, i hvert fald ikke en der matchede vores smagsløg. Den åbnede interessant nok, og vores bedste kommentar var at den var "anderledes", men gennem det ganske velskænkede glas (tak for det, Nils) udviklede den sig bare til en lidt trist omgang. Ærligt, så tror jeg mest det handler om vores manglende glæde ved denne drue, end det handler om en egentlig dårlig vin.

Vi rundede af med en Etna Rosso fra Terre Nere 2011, fordi jeg af et par omgange har fået god vin fra Sicilien, og denne sidste vin viste sig at være rigtig god. Smagenoterne er glemt, men fint var det. For at løfte oplevelsen for os, kom Nils ned med et fad med lidt god pølse til os, på huset. For pokker det smagte godt (så spise derinde, det kan helt klart anbefales), og pølsen løftede samtidig oplevelsen af vinen. Godt set.

Samlet set var Bar'Vin en rigtig god oplevelse. Stemningen var hyggelig og afslappet, selv så tidligt på dagen, og indretningen, med flasker i små rum langs hele væggen, passede perfekt (Palle spurgte endda ind til denne opsætning, da han gerne ville have noget lignende). Betjeningen var i top, og ved betaling fik vi endda en lille smagsprøve på en af de vine der ryger på næste uges vinkort. Samtidig var Nils åben overfor at vi måske gerne ville smage vin per glas, fra nogle af de vine der var at finde på helflaske-kortet. Det synes jeg sgu er god stil. Det er ikke sidste gang jeg kommer på Bar'Vin.

Efter lidt mad i Torvehallerne, gik turen til R Vinbar ved Gammel Mønt - et sted jeg fornemmer er ved at høste en hel del positiv kritik, hvorfor den også er blevet lidt af et in sted. Da vi kom, sad der en del udenfor i solen og solede sig, over et glas bobler eller kaffe. Vi trak indenfor, i et miljø der måske er moderne og lidt smart, men som manglede noget af den charme som Bar'Vin besad.

Hjemmefra havde jeg kigget lidt på vinkortet, og havde fundet frem til et par producenter jeg kendte, men med vine jeg endnu ikke havde fået smagt. Det var der jo så anledning til nu.
Desværre passede dagens vinkort ikke med det på nettet, så vi brugte lidt tid på at overveje hvad den så skulle stå på.
Med lidt støtte fra fyren i baren, endte vi med en østrigsk Blaufränkisch. Østrigsk fordi det var eksotisk, og Blaufränkisch fordi jeg har smagt det før, og til sommervarmen var det måske ikke helt dumt.

Det var det desværre - dumt. Palle var fra starten usikker på om hans glas havde en dårlig lugt som ødelagde hans oplevelse af vinen, mens mit bud var at den lugtede af brugt opvaskevand. Det lagde vi sammen til, at sådan skulle den åbenbart lugte. Det var ikke rart, men duften gik heldigvis ikke igen i smagen. Den var til gengæld ganske underspillet og ligegyldig, og det endte med at blive det eneste glas vi "nød" der.

R Vinbar var denne lørdag eftermiddag ikke et spændende besøg. Det var lidt for cool, oversat til koldt, når der ingen mennesker var i baren, og jeg er sikker på at stemningen er en helt anden, når først mørket falder på, og rummet fyldes af glade mennesker.

Vi var nok også bare en anelse vintrætte, og higede efter en kold øl i solen. Og det ønske fik vi indfriet ved at besøge vinbaren Il Senso i Gothersgade, skråt overfor Kongens Have. Il Senso er vores gamle sted, da vi gennem et bekendtskab til ejerskabet, er kommet der fra de i sin tid slog dørene op for første gang.

Denne gang var det ikke for vinens skyld, men til gengæld for den ualmindeligt gode italienske øl de har på fad. Il Senso har en madkurv man kan købe med over i Kongens Have, så man kan invitere sine kæreste på en picnic parken, og med lidt overtalelse, lykkedes det os til også at få lov at låne de høje ølglas med derover, så vi kunne nyde den, liggende på græsset, i solen.

Det var yum yum, og en perfekt afslutning på en lang og hyggelig dag.

Når vi gentager denne tur, skal det være med et par småændringer. Hos Bar'Vin skal vi have prøvet maden til vinen, R Vinbar skal besøges engang efter 21, og Il Senso skal igen have lov at byde os på god italiensk vin, og ikke kun øl (selvom det er dem vi skifter over til sidst på aftenen/natten).

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar