fredag den 1. februar 2013

Shinas Estate The Guilty 2009

Shinas Estate er et vinhus der ligger i den australske region Victoria (Victoria ligger i det sydøstlige Australien, og er det område Tasmanien ligger ud for). Familien Shinas kommer fra Grækenland, og flyttede i 1950'erne til Australien. Der begyndte de hurtigt at producere vin, dog kun til eget og venners brug - først i 2002 bliver de et regulært vinhus, under navnet Shinas Estate Australia. De er et lille hus, med en produktion på kun små 7000 kasser årligt.

I spidsen for familieforetagenet finder man George Shinas, en mand der tidligere har været dommer, hvilket afspejles i de vine de producerer - de er alle navngivet med retsvæsenet in mente (The Guilty, The Innocent, The Verdict, Sweet Justice og The Executioner).

For en uges tid siden smagte jeg husets 100% Shiraz, The Guilty, og allerede med flasken i hånden bliver man glad - der er sgu gjort noget ud af etiketdesignet (det er igen designhuset MASH der står bag - samme hus der også laver etiketterne for Killibinbin)

Med hele denne fine historie, den lidt søgte navngivning og det super stylede design, hvordan præsterer vinen så? Intet mindre end fantastisk.

På trods af at være en potent 100% australsk Shiraz, er det på ingen måder en sort fed basse i glasset - nærmere mørk bordeaux.

Duften er overraskende, da den byder på noget af den grønne note jeg også har fornemmet ved Barrel Monkey, men samtidig fanger jeg lidt af den brændte gumminote jeg før har oplevet ved chilensk vin - dog her meget mere afdæmpet og kontrolleret. Over tid fornemmer jeg også lidt svag trøffel.

Smagen er kraftig men på ingen måder fed, og har især det brændte med fra duften, grus og asfalt, og noget krydret - måske hvid peber.

Det er en overraskende og kraftig vin, som styrer helt uden om det frugtede og jammy som australsk Shiraz godt kan forfalde til, og det er vine som denne der er med til at nuancere hvad australsk vin kan. Godt kontrolleret vin med milde men dejlige tanniner.

Det er rigtig godt, og med tanke på hvad australsk vin også kan være, og ofte forfalder til (det frugtbombede), ja, så lander jeg på et B.
Vinen er købt hos Smalle Vine på Frederiksberg, og koster 199 kroner.

Karakter: B

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar