onsdag den 24. oktober 2012

Kanonkop Kadette 2009 gensmagt


I efterårsferien var vi på besøg i Jylland hos svigerfamilien, hvor vi smagte på sydafrikanske Kanonkops Kadette fra 2009. For kæresten og mig var det et gensmag, da vi sidste sommer smagte den til en hyggelig grillaften, og dengang var den en stor succes. Derfor så vi frem til at smage den igen.

Kadette er ægte sydafrikansk i det den bæres af 46% Pinotage, men gives et mere klassisk præg vha. 30% Cabernet Sauvignon, 18% Merlot og 6% Cabernet Franc.

I både duft og og smag noterede jeg mig bål (røg), som ikke på nogen måde skal forveksles med en brændt smag. Der er også noter af fad og søde krydderier - meget lækkert. Der er en pæn eftersmag, men ikke den store syre, ligesom der er velintegrerede tanniner, der dog hælder til den milde side.

Alt i alt er det et rigtig godt glas vin, der lander på karakteren C. Herhjemme koster den omkring de 120 kroner, men vi var i Dansk Vinlager i Flensborg hvor jeg købte vinen, og der koster den kun omkring de 60 kroner, hvilket må siges at være noget af et fund. Til den pris kommer der et plus på karakteren. Købt stort ind hvis du ser den til den pris.

Karakter: C (+)

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar