onsdag den 5. september 2012

Sensommersmagning hos Laudrup Vin

I lørdags afholdte Laudrup Vin deres store sensommersmagning i Skovlunde, og i den anledning cyklede min gode ven Frank og jeg derud. Nanna fra Vinens Vilde Vesten havde været en stjerne at give et shout-out om arrangementet, og Nannas veninde (og Laudrup-ansatte) Helle, var en lige så stor stjerne at invitere os, og ikke mindst byde os velkommen da vi ankom.

Det gjorde vi tæt på halv elleve lørdag formiddag, klar til at smage hvad Laudrup kunne byde på. Temaet var især spanske, italienske og new zealandske vine, med lidt fransk og australsk smidt ind - et stykke over 100 vine i alt.

Vinsmagning for fuld udblæsning.
Billedet ovenfor viser en vinsmagning i fuld gang, men da vi ankom, der tæt på halv elleve, var der utroligt få (smagningen startede klokken 10), hvilket gav god lejlighed til at komme i snak med folk, og ikke mindst undgå kø ved de opstillede borde.

Første stop på vores tur rundt, var hos new zealandske Dog Point, en velkomstanbefaling fra Helle. Her smagte vi deres Dog Point Chardonnay 2010, der bød på en duft af mango og en anelse petroleum, og en smag af meget svag mango og så ellers en rasende høj syre. Ikke lige os.
Også deres Dog Point Pinot Noir 2009 blev smagt, og især eg og røg stod klart i duften. Overraskende, men fin. Smagen var super let, frisk, med syre og mild tannin.

Videre til bord 3 der bød på vine fra New Zealand og Australien. Her smagte vi I første omgang en Plantagenet Cabernet Sauvignon 2008. Jeg er jo i gang med at afdække hvad især Australien kan få ud af Cabernet-druen, men som Frank pointerer, er det virkelig ofte et lotteri. Dette var lidt en nitte, målt ud fra pris/kvalitet. Det var en mild og fin vin med velintegreret syre og en blid frugt, men desværre alt for underspillet, sammenholdt med en pris på 319 kroner flasken. Den var fin nok, en crowd-pleaser som vi noterede os, men den manglede noter. Hurtigt videre.

Vi satte os for at drøne hele smagningen rundt, og få smagt det vi ville smage, inden der kom alt for mange besøgende, hvorefter vi så kunne gå en runde eller to mere, og enten gensmage eller smage ting der dukkede op undervejs. Derfor skyndte vi os videre til Mount Edwards bord, som Helle også anbefalede.
Her ville vi smage to Pinot'er, og startede med deres Mt. Edwards Pinot Noir Earth's End 2009. En vin med klassisk klar Pinot-næse, og med et klart syrebid på tungespidsen, efterfulgt af mild frugt, jordbær, men for min mund lidt for mild.
Vi smagte denne vin op imod deres Mt. Edwards Pinot Noir 2008, en vin med langt mere fylde. En lidt underspillet duft, men tykkere frugt i smagen. Et rigtigt dejligt glas, men mindre frisk end Earth's End'en.

Ved bord 5 stod den på italiensk vin, og vi smagte Colognole Chianti Rufina 2007 og Colognole Chianti Rufina Riserva 2007. Lidt provokerende noterede vi kort og godt "Neutral bordvin", og skiftede hurtigt over til et par Barbaresco'er.
Vi startede med en Molino Barbaresco Teorema 2007, en vin der vist nok skulle stå for en mere moderne smag. Duften var tydelig mentol og kampfer, og smagen bød på fine tanniner, let fad, og ellers lidt underspillede indtryk. Derefter smagte vi Molino Barbaresco Ausario 2007, en lidt mere traditionelt smagende Barbaresco, der bød på duft af frugt, her blomme og svedske, og tydelig apotekerskuffe. Smagen var med god fad og kraftigere tanniner.

Frank dufter til himmelsk Pinot.
Alt imens vi stod og hang over et par vinkasser og smagte vin, faldt vi i snak med en flink fyr fra Laudrup der stod ved bord 12. Vi kom rundt om alt fra Mollydooker til økologisk vinproduktion, og under denne snak serverede han et glas californisk Littorai Pinot Noir Mays 2009. Duften var skarp Pinot-syrlig, med en smag der var virkelig kraftig og overraskende fyldig, med let syre. Den var frisk, med eg og milde tanniner, men virkelig velfungerende. Et godt glas, og tusind tak for at vi fik øst godt op. Nanna fortalte senere at dette er en meget eftertragtet vin i Californien (og måske også alle andre steder), hvorfor det er lidt et scoop for Laudrup Vin at have hentet denne vin hjem. Den er trods alt heller ikke billig, da den står til 798 kroner flasken. Lidt noget møg at det er de dyre Pinot'er der begynder at åbne Pinot-verdenen for mig.

Herefter ville vi egentlig have smagt lidt vin fra Silvano Bolmida, men det var stort set umuligt.
Fyldig gennemgang fra klase til flaske.
Den gode udsending var engageret i sit job, at dem der fik hul igennem til ham, fik taget deres glas, skyllet det i vand, derefter vin, for at få hældt vin op. Derefter blev de trukket igennem et flere minutter langt foredrag med tilhørende iPad-slide-show - sikkert ganske spændende, men for os der ikke var med fra starten, var der nul udskænkning. Man blev simpelthen ikke set. Et lidt skidt clash mellem en engageret vinproducent, og dedikerede vinsmagere der måtte gå forgæves.

Vi trissede videre til bord 8, som virkede yderst populært. Der var tykt af mennesker, og vi fik smagt en spanier ved navn Tionio Reserva 2005. Et kedeligt glas desværre, hvor frugten var totalt væk, men med et for stort overskud af peber og tannin. Alt for kraftig. Samtidig var stemningen ved bordet lidt for frisk. Midaldrende forstadsfruer der var begyndt at blive en anelse for snaldrede, begyndte selv at tage af flaskerne under højrøstet grinen, så det var stort set umuligt at komme ind til bordet for en snak og en smag. Tid til at rykke videre.

Værsgo - bloggens første billede af Jesper ;) Dejligt duftende vin.
Det blev til bord 9 hvor vi smagte Viña Pedrosa La Navilla 2005, en spanier på 100% Tempranillo, der bød på en lidt sødlig duft, med en anelse prut, hvilket skal tolkes positivt. Det var en kraftig smag med en fantastisk tannin og eftersmag. Den vandede ud, men var god.
Herefter smagte vi deres Viña Pedrosa Gran Reserva 2005, der bød på sødme i smagen, men den var simpelthen for spinkel. Smagen forsvandt hurtigt, og den var ikke sine 798 kroner værd. Så hellere små to flasker af La Navilla'en.

Bord 11 bød på vin fra Frankrig, og her smagte vi en Château Vieux Taillefer 2009. Det var ristet brød, ristet kaffe og alt alt for meget.

Vi havde været hele turen rundt, og kunne nu bevæge os lidt tilbage igen. Til vores store held, var den gode udsending fra Silvano Bolmida gået på toilettet, hvilket gav os mulighed for at lege forstadsfrue, og skænke selv fra flaskerne. Vi nøjedes dog med en Silvano Bolmida Barolo Bussia 2007 til 399 kroner flasken. Den bød på kraftig tannin og fad, og var i bund og grund alt for ung. Der var ingen frugt i smagen, men vi fornemmede et rigtigt godt potentiale.

Herefter røg vi tilbage til bord 3, og smagte en Te Mata Estate Coleraine 2007 fra New Zealand. Dette var et Bordeaux-blend, noget jeg også er lidt nysgerrig efter. Duften bød på røde bær, og smagen var fad, tannin, for pokker den tørrede ud, og så en del krydrede noter og afdæmpet frugt. Den var fin, men måske lidt for stram.
Dagens nok største overraskelse var en Pinot Noir fra Australien. Gembrook Pinot Noir 2010 bød på en kraftig skarp Pinot-næse, med syre på spidsen af tungen efterfuldt af læskende frugt - det var nærmest vingummisødme, og noget så lækkert.
Et læskende glas Australsk Pinot Noir.
Og se så lige en farve, eller nærmest mangel på samme. Utroligt at så meget smag kan komme ud af så lys en vin. Et rigtig godt glas, og nok Franks favorit på dagen. Jeg nød den også.

På Nannas anbefaling returnerede vi til bord 5 for at smage deres Franz Haas Pinot Nero 2010. Den bød på let kafferisteri i næsen, men var ellers alt for skarp og stringent til vores smag. Nanna og jeg kan bare ikke blive enige om hvad der er god vin ;) (bortset fra Littorai Mays'en som vi begge nød).

Som afslutning lagde vi vejen tilbage forbi bord 12. Vi havde noteret os at de havde en chilensk vin ved navn Altaïr 2005, og med vores dårlige erfaringer med chilensk vin, var det en mulighed for at se om en vin til 598 kroner flasken også smagte grimt. Det gjorde den, også i den grad. Igen var det en kraftig duft og smag af brændt gummi, præcis som de to foregående gange jeg har drukket chilensk vin. Hvad pokker sker der med det land?

Efter denne nedtur af en vin, var det tid til at takke af, og køre tilbage mod København. Det der står tilbage er dog en smagning af virkelig høj kvalitet.
Det var til at bevæge sig rundt mellem bordene, der var kyndige og veloplagte folk til at skænke op og snakke, og generelt var vinene af en rigtig høj kvalitet. Tak til Helle og Laudrup Vin, for invitationen til et rigtigt godt arrangement - vi glæder os allerede til forårssmagningen.

4 kommentarer:

 1. Hej Jesper
  Sjovt at høre om smagningen set gennem dine øjne. Fedt, at vi trods alt kunne blive enige om Littorai - så er er det noget at bygge videre på :)
  Og sjovt, at du har et så anstreng forhold til Chile - Altair er jo en absolut topvin fra Chile, så det ser sort ud for det stakkels land, hvis du synes, den smager grimt :) Jeg har nok lidt mere fidus til chilensk vin, men har stadig til gode at smage Altair. Er begyndt at lægge mildt pres på Helle for, om ikke vi skal smage den en aften hjemme hos hende :)

  Hils Stjerne-Nanna :)

  SvarSlet
 2. Hej Nanna

  Der er helt sikkert noget at bygge på. Der var jo faktisk et par Pinot'er der viste sig fra deres fine sider :)

  Det er så mærkeligt med Chile. Det er den tredje chilenske vin jeg smager, og den tredje med fuldstændigt samme note - brændt gummi. Jeg havde en anden chilensk topvin med til den sidste smagning jeg afholdte for gutterne, og det var præcis samme note, og en note vi alle kunne smage, og virkelig ikke brød os om.

  Spændende hvad du siger når Helle engang forbarmer sig ;)

  Hilsen Jesper

  SvarSlet
 3. Hej med jer
  Fin artikel ... slet ikke misundelig. Surt at være jyde, når der findes sådan en smagning på Sjælland. Vil nu nyde artiklen og drømme mig hen til sådan en smagning. Kan så glæde mig over, at jeg skal til en jubilæumssmagning hos Jysk Vin i oktober.
  Bedste vinhilsner herfra.
  /Ulrik

  SvarSlet
 4. Hej Ulrik

  Tak for det :) Det var helt sikkert en flot smagning Laudrup havde stablet på benene, den slags må der gerne komme mere af.
  Håber Jysk Vins smagning bliver lige så god - altid godt at have en smagning i banken ;) glæder mig til at læseom den, hvis du finder overskud til et indlæg.

  Rigtig god weekend, forhåbentlig med lidt god rød.
  Jesper

  SvarSlet