lørdag den 1. september 2012

Querce Bettina Brunello di Montalcino 2007


Det er sjovt med Brunello di Montalcino. Egentlig er det en "type" vin jeg i en periode har afskrevet - et svagt minde foresvævede mig at jeg ikke rigtig var pjattet med dem. Men på det sidste har jeg opdaget hvor godt jeg egentlig synes om toscansk vin, og ikke mindst hvad der kan drives ud af Sangiovese-druen, og derfor valgte jeg at give Brunello'en en ny chance.

Valget faldt på en flaske fra Querce Bettina, en vin der har fået 5½ stjerne i Gastro, og hele tre glas i Gambero Rosso - et godt udgangspunkt.

Vinen har ligget 36 måneder på store fade og efterfølgende 18 måneder på flaske. Den er lavet på 100% Sangiovese, og trækker 13,5% alkohol.

I glasset står vinen let og klart gennemsigtig i farven, og mine tanker ledes nærmest mod Pinot'ens lethed. Det er bordeaux med et hint af orange.

Det her er en vin der virkelig nok skal hælde på karaffel i flere timer. Vi nåede godt en time, hvilket intet ændrede.
Den åbner ud utroligt lukket (??), med syre som sin eneste klare note. Den er svag i både duft og smag, er nærmest pjasket, og eftersmagen fortager sig så snart vinen er sunket.

Efter en omgang mad, og yderligere en times tids luftning, dukker der en duft af rå flæsk frem. Der er en tydelig sødme til stede, men det her er en meget let, og tør jeg sige tynd vin. Ingen fedme eller fylde. Det er ikke fordi jeg sidder og kræver australsk fedme, og jeg ved at Brunello er et helt andet udtryk, men der mangler simpelthen et eller andet, efter min smag og mening. Jeg er helt sikkert farvet af for meget australsk vin, men det her bliver næsten for anonymt.

Efter denne omgang må jeg altså ærligt indrømme at min gamle holdning holder stik. Brunello di Montalcino er stadig ikke rigtig en type vin for mig, eller også har jeg bare ikke fundet den rigtige vin til at vinde mig over. Den her er i hvert fald for spinkelt og ung i sit udtryk. Måske nogle flere år i flasken kan ændre noget.
Den her koster 349 kroner hos Atomwine, hvilket efter mine smagsløg er for meget. Jeg har en flaske mere liggende, og vil lade den ligge nogle år. Måske der sker noget. Som det er nu kan jeg ikke komme højere end et C-.

Karakter: C-

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar