onsdag den 16. maj 2012

Q2 Sardonia 2007

Den anden vin som Palle kunne sætte på bordet i lørdags, var Peter Sissecks Q2 Sardonia årgang 2007. Det er en vin der ved første øjekast ser lidt speciel ud - der er ikke meget at læse på etiketten, som så til gengæld er prydet af en fin lille pandabamse fra WWF. Det skal efter sigende dække over at vinen er bio-certificeret, og indgår i et samarbejde med Verdensnaturfonden. Vine og vinhuse der indgår i dette samarbejde kommitter sig til at være gode eksempler i deres hensyntagen til naturen, og det er jo ganske fint. Om det så kan smages i vinen, er en anden sag.

Vinen er lavet på hele syv druer - Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec, Tinto Fino, Petit Verdot og Shiraz. Dette fik hurtigt Palle og mig til at diskutere hvad hver enkelt drue egentlig bidrager med i et samlet duft- og smagsbillede. Mon man "opdager" hvis en enkelt drue ikke er tilstede?

Palle havde ladet vinen stå på karaffel i nogle timer, et træk jeg er sikker på var et klogt et - vinen var fra start dejlig åben. Vinen var sort, og i duften fornemmede vi til start lidt syrlig mejeri, en frugtighed, nærmest varm sol og noget krydret. Palles første udbrud var at i en blindtest ville han have gættet på Australien. Den var simpelthen så fuld af varme og power.

Smagen bød igen på det krydrede, sort peber og en meget fin fylde. Den var harmonisk og virkede virkelig samlet, og smagte altså på ingen måder som om at den var sammensat af en hel stribe druer. Igen var Palles bedste bud i hans associationsleg at den nærmest fremstod som en australsk Cabernet Sauvignon. Jeg forstod godt hans pointe.

Vinen fungerede bare rigtig godt - den smagte dejligt, var måske lidt mainstream uden en eneste negativ kant, og vi diskuterede om man måske godt kunne have ønsket sig bare en anelse mere fyrværkeri - at der skete lidt mere end der gjorde. Om den har gemmepotentiale var vi i tvivl om, men drukket nu var der absolut ingen tvivl om at det var et godt glas vin - også til de 279 kroner den står til. Vi blev enige om karakteren C+.

Karakter: C+

2 kommentarer:

 1. Når jeg sådan kigger tilbage på vores hyggelige aften, kan jeg ikke lade være med at være lidt skuffet over denne vin.

  Du skriver selv ”mainstream” og ”ønsker sig bare en anelse mere fyrværkeri” og det beskriver det altså rigtig godt.

  Vinen var næsten for perfekt, for rund og for blød (hvor underligt det end måtte lyde).

  Druefordelingen er som følge: 36% Tinto Fino, 30% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 5% Syrah, 5% Cabernet Franc, 3% Malbec, og 1% Petit Verdot.

  1% Petit Verdot?? Der må godt nok havde siddet nogle feinsmeckere og leget sig frem til det HELT perfekte resultat. Dog rammer den ikke lige mig.

  Er stadig enig med den karakter vi blev enige om (som jo gives til en rigtig god vin – så dyr var Q2 jo egentlig heller ikke). Dog havde jeg glædet mig i et par måneder til denne flaske og mine forventninger var alt i alt bare højere.

  Næste gang køber vi sgu bare en Pingus - ikke alt det andet pjat :-).

  SvarSlet
 2. Jeg er lige bag dig i indkøbet af en Pingus ;) nu har vi jo også drukket de små, så den store må snart være på sin plads.

  Den med forventningerne der er skruet i vejret, den har man snart prøvet nogle gange. Når vi fremover køber "store" vine, bliver vi altså nødt til at drikke dem rimeligt hurtigt efter indkøbet. Så forventningerne bliver holdt fornuftigt i skak.

  SvarSlet