tirsdag den 29. maj 2012

Et besøg i Løgismose i Magasin du Nord

Weekenden bød på sommer, sol og karneval i København, og med familien tog jeg i Kongens Have for at hygge og bare slappe af. Den tur bød selvfølgelig også på lidt slentren gennem gaderne, og denne slentretur førte os en tur forbi Magasin på Kongens Nytorv, og ikke mindst deres vinafdeling i kælderetagen.

I "gamle dage" (for nogle måneder siden) var det H. J. Hansen vin der stod for vinafdelingen i Magasins kulinariske butik, Mad & Vin, men de er nu rykket ud, og ind er kommet Løgismose, som i denne butik hovedsageligt fokuserer på vinen.

Jeg har været glad for H. J. Hansen som vinhandler, men det har været lidt problematisk med butikken i Magasin. H. J. Hansen (og Vinspecialisten, som H. J. Hansen er en del af) har et bonuskortsystem, som betyder at man optjener bonus ved hvert køb, som så kan bruges ved fremtidige indkøb af vin, men dette system blev ikke modtaget i butikken i Magasin. Årsagen skulle findes i at Magasin ikke godtog de enkelte butikkers bonus- og specialkort, men kun deres eget Magasinkort. Den slags bonuskort kan man jo mene om hvad man vil (i bund og grund er det jo bare en rabat som kun gives til bestemte kunder (læs: trofaste kunder)), men når nu systemet er der, så er det ærgerligt at det ikke kan bruges i Magasin.

Det er så ikke længere et "problem", nu H. J. Hansen er ude, og Løgismose er inde, og det var med stor spænding at jeg i weekenden besøgte butikken for første gang.
Indretningen var hyggelig og overskuelig, med vinene sat op efter land, og med et "skattekammer" bag glas på modsat side. Kassen for betaling er i Løgismoses butik blevet til en lille ø tæt ved indgangen, og det hele virker som sagt rigtigt overskueligt.

Selvfølgelig er det svært at besøge sådan en butik uden lige at kigge lidt vin (for ikke at sige umuligt), og det endte da også med at jeg købte to flasker.


Den første jeg faldt over, er faktisk den anden på billedet, og lyder navnet Antidoto, hvilket er spansk for modgift (tænk det engelske ord antidote). Jeg købte den fordi jeg kiggede efter vine fra mit nye spanske favoritområde, Ribera del Duero, og kunne huske denne meget letgenkendelige etiket. Ja, det var selvfølgelig ikke fordi jeg kunne genkende etiketten at jeg købte vinen, men fordi jeg kunne huske at have læst nogle ganske fine ord om denne vin. Og når nu det var en Ribera del Duero, hvorfor så ikke prøve den? Den kostede 149 kroner, hvilket jeg som udgangspunkt ser som en fornuftig pris for en Ribera del Duero. Den må kunne et eller andet.

Den anden vin er en australier (surprise), er fra huset Kaesler (et hus jeg intet kender til, endnu), og hedder Avignon. Den er fra Barossa Valley, et område jeg netop lige har haft en god oplevelse fra, og endnu mere spændende er den et GSM-blend lavet på klassiske Rhone-druer (Grenache, Shiraz og Mourvèdre). Dette blend har fra Australien vist sig enormt interessant (se her og her), og derfor er det med stor interesse og spænding at jeg har købt denne vin med hjem. Normalt er dette et blend der går rigtig godt til mad på terrassen, så jeg ser meget frem til at smage den i den nærmeste fremtid. Til en pris på 153 kroner, tillader jeg mig at have lidt forventninger til den.

Som afslutning skal det igen handle om Løgismose, og især om bagetiketter. Dem (bagetiketter) har jeg før skrevet et helt indlæg om, og sørme om jeg ikke må italesætte dem igen, for hvilken bommert Løgismose har lavet. Der er intet at sige om Antidoto'en, men det er der om Kaesler'en, for se lige hvordan man har klistret en stor dekorativ hjemmelavet etiket hen over den originale bagetiket.

Det er flot arbejde, Løgismose.
Måske der er nogle love og regler om at der på dansk skal informeres om bestemte detaljer (men hvis der er det, hvorfor står alle bagetiketter så ikke på dansk), men hvorfor ind i hulans skal man sætte denne information oven på den originale bagetiket?

To spørgsmål kan her presse sig på: Er der overhovedet noget nævneværdigt på bagetiketten (er den måske bare halvblank, med den samme information, bare på engelsk?), og er det så ikke bare muligt at liste Løgismoses fine mærke af? Svarene i nævn rækkefølge er ja og nej.


Se bare der. En masse information om druesammensætning, smag, og måske noget om stokkenes alder. Noget jeg aldrig får at vide, fordi den fine etiket river den originale etiket i stykker.
Vi ved alle sammen godt at en del af den slags information der står bag på en bagetiket sagtens kan være salgsgas, men helt ærligt, lad mig nu bare læse den, Løgismose, og sæt jeres åndsvage (ja, så sagde jeg det) klistermærke et andet sted - det giver sgu ingen mening at sætte det lige oven i en masse information fra vinhuset.

Puha, dyb vejrtrækning. Et tåbeligt sat klistermærke skal ikke ændre på at Løgismose ser ud til at have fået banket en rigtig fin butik sammen i bunden af Magasin du Nord, og jeg vil i hvert fald glæde mig til både at smage mig igennem de første par vine, samt lægge min vej forbi butikken igen. Skriv endelig om jeres oplevelser, hvis nogle af jer skulle finde på det samme.

2 kommentarer:

 1. Hej Jesper.
  Ja det er en fin lille afdeling de har fået der i kælderen, jeg har været forbi et par gange og jeg er positiv over udvalget, der er virkelig nogle spændende vine og kan se du har fundet 2 af dem. Ser frem til at læse om dine oplevelser med dem:-)

  SvarSlet
 2. Hej Alex

  Ja, der er rigtigt fint, dernede i bunden af Magasin. Jeg ser også selv frem til at få smagt de to vine. Har desværre fået pådraget mig en lille sommerforkølelse, så vinnydningen er desværre sat på pause. Øv.

  Hilsen Jesper

  SvarSlet