lørdag den 3. december 2011

Mollydooker Two Left Feet 2010

Dagen efter vi havde drukket den franske "Le Ponnant", røg vi i den fuldstændig modsatte grøft, og åbnede en Mollydooker Two Left Feet i deres nye årgang 2010. Vi har før drukket årgang 2009, og præcis som sin forgænger var det her en vin der nærmest kastede sig selv op af flasken, så snart skruelåget var skruet af. Man overdøvedes nærmest af en sødmefuld duft af frugt og sol.

Årgang 2010 er lavet på 72% Shiraz, 16% Merlot og 12% Cabernet Sauvignon, og så trækker den 16,5% alkohol.

Udseende: Utrolig mørk med lilla karakter, og en nærmest sort kerne. Driver tykt og fedt som olie ned langs glassets sider.
Duft: Tyk fed frugt, blomme, men også vanille. Man nærmest bedøves og presses tilbage i sædet. Der er fuld skrald på, og man indbydes på det kraftigste til at tage den første tår.
Smag: Fantastisk fed og tyk frugt, men stives godt af af en balancerende syre og tanniner, der mærkes især bagerst i munden. Den her vin udvikler sig virkelig i glasset. Der melder sig en eller anden krydret/pebret note, og så fornemmer jeg pludselig også noget lakridsagtigt. Lang og kraftig eftersmag, der efterlader fornemmelsen af æbleskræl. Vinen føles fed og fyldig, men på ingen måder som olie. Alkoholen på de 16,5% fornemmes, men smager på ingen måder igennem.
Pris: 159 kroner hos Atomwine.
Bedømmelse: Det her er en stor og fed vin, der efterlader det tomme glas fuldstændig "smurt ind" i en film af vin. En fantastisk og frugtet eksplosion, der kort og godt bare smager godt. Shirazens karakter skinner igennem, men blødes op af de andre druer, hvilket samlet giver en lidt mere balanceret, og tør jeg sige bedre, vin end The Boxer. En virkelig lækker vin, hvor der virkelig fås meget for pengene. Det er ikke elegance, det er ikke finesse, men det er power, smag og ren nydelse.
Karakter: C+

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar