onsdag den 29. juni 2011

Aalto Ribera Del Duero 2007


Femte vin til vinklubbens vinsmagningen: World Wide Wine Tour.

Igen en spansk vin, men denne gang fra området Ribera Del Duero. Vinen er på 100% Tinto Fino, hvilet er det spanske navn for Tempranillo-druen.
En af forskellene mellem denne vin og så Riojaen vi drak tidligere, er at dagene i Ribero Del Duero er varmere, hvor imod nætterne er betydeligt koldere, hvilket giver en vin med fylde og kraft, men som stadig besidder en del syre.
Druerne kommer fra de bedste parceller fra syv forskellige kommuner i Ribera Del Duero, og vinstokkene er alle mindst 40 år gamle.
Jeg havde læst en del om vinen, og da Simon ovre på Winelover havde rost vinen, gav det mening at vi tog den med i smagningen. Samtidig var det også interessant at holde to Tempranillo-vine fra forskellige områder op mod hinanden. Selvom der er mange år imellem dem (Riojaen var fra 1996), burde ændringen af område også betyde en hel del. Og nå ja, så er druesammensætningen jo heller ikke helt ens.
Afslutningsvis kan det siges at samtlige vine fra Aalto har fået succes siden begyndelsen i 1998, og ingen vine derfra har fået under 91 point af den gode Hr. Parker.

Udseende: Vinen stod mørk rød i glasset, men en svag antydning af lilla. Normalt et tegn på en ung vin, men den holder måske ikke helt her.
Duft: En fantastisk duft. Vi noterede os vanille og mørke bær.
Smag: Det første der slog os var at smagen var sød, nærmest sukret. Derefter kom der et anstrøg af mandel og måske lidt jordbær? Vinen var lettere kraftig og ret balanceret.
Pris: 287 kroner hos Vinexus.
Bedømmelse: Et virkelig lækkert glas vin. Vinen var ganske kompliceret, virkede flersporet frem for ensporet, og var samlet set en virkelig nydelse.
Karakter: B
Vinklubbens gennemsnitlige score: C+ (tæt på et B)

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar